Menu weselne - propozycja 1 - 150,00 zł/os

Danie główne

zupa : rosół drobiowo-wołowy z makaronem

mięsa 2,5 porcji na osobę - 5 do wyboru

  • Szwajcar (drobiowy z serem żółtym)
  • De Volleile (drobiowy z masłem i pietruszką)
  • Zawijaniec z pieczarkami
  • Filet z piersi kurczaka saute z grilla z sosem kurkowym
  • Brizol z piersi indyka
  • Kotlet hawajski (drobiowy panierowany z ananasem)
  • Kotlet schabowy z pieczarkami
  • Pieczeń z karkówki
  • Zraziki wieprzowe tradycyjne
  • Eskalopki w sosie z białego wina i por
  • Camembert z żurawiną

Dodatki:

  • ziemniaki gotowane podawane z koperkiem,
  • pyzy drożdżowe
  • frytki
  • surówki: z białej kapusty z marchewką
  • marchewka z mandarynką
  • buraczki
  • warzywa na ciepło: mieszanka warzywna

DESER LODOWY (lody, owoce, bita śmietana), kawa rozpuszczalna

GARMAŻERKA podawana na lustrach - 2,5 porcji na os. - 5 do wyboru

  • szynka ze szparagami
  • szynka z jajkiem
  • schab ze śliwką
  • schab z masłem czosnkowym
  • drobiowa roladka ze szpinakiem
  • drobiowa roladka z marchewką
  • galart drobiowy

Pieczywo, masło

23.30 TORT, CIASTO, kawa po turecku
Tort Weselny płonący, piętrowy na bitej śmietanie - 100g na os.(piętra w zależności od ilości osób)
Smaki do wyboru: Śmietankowy (z malinami i bananami)
Delicja (z brzoskwiniami)
Pokusa (z truskawkami)
Maestro (z konfiturą z czarnej porzeczki)

Ciastka 1,5 szt/os:

  • tortowe z galaretką,
  • babeczki amaretto,
  • ciastko czekoladowe
  • sernik z wiśnią
  • szarlotka

1.30 - 2.00 ŚNIADANIE 1 porcja/os. 2 rodzaje:

  • golonka gotowana
  • szaszłyk (mięso drobiowe, cebula, boczek, pieczarki)

Barszczyk czerwony
Pieczywo , musztarda, chrzan, kapusta kwaszona


Menu weselne - propozycja 2 - 165,00 zł/os

Danie główne

zupa: rosół drobiowo-wołowy z makaronem

mięsa 3 porcje na osobę - 6 do wyboru

  • Szwajcar (drobiowy z serem żółtym)
  • De Volleile (drobiowy z masłem i pietruszką)
  • Zawijaniec z pieczarkami
  • Filet z piersi kurczaka saute z grilla z sosem kurkowym
  • Brizol z piersi indyka
  • Kotlet hawajski (drobiowy panierowany z ananasem)
  • Kotlet schabowy z pieczarkami
  • Pieczeń z karkówki
  • Zraziki wieprzowe tradycyjne
  • Eskalopki w sosie z białego wina i por
  • Camembert z żurawiną

Dodatki:

  • ziemniaki gotowane podawane z koperkiem,
  • pyzy drożdżowe
  • frytki
  • surówki: z białej kapusty z marchewką,
  • seler w śmietanie,
  • buraczki
  • warzywa na ciepło: brokuła i marchewka paryska

DESER LODOWY (lody, owoce, bita śmietana), kawa rozpuszczalna

GARMAŻERKA podawana na lustrach -3 porcje na os. - 5 do wyboru

  • szynka ze szparagami
  • szynka z jajkiem
  • schab ze śliwką
  • schab z masłem czosnkowym
  • drobiowa roladka ze szpinakiem
  • drobiowa roladka z marchewką
  • galart drobiowy

Pieczywo, masło
Sałatka grecka w pucharach - 3 puchary

23.30 TORT, CIASTO, kawa po turecku
Tort Weselny płonący, piętrowy na bitej śmietanie - 100g na os.(piętra w zależności od ilości osób)
Smaki do wyboru: Śmietankowy (z malinami i bananami)
Delicja (z brzoskwiniami)
Pokusa (z truskawkami)
Maestro (z konfiturą z czarnej porzeczki)

Ciastka 2 szt/os:

  • tortowe z galaretką,
  • babeczki amaretto,
  • ciastko czekoladowe
  • sernik z wiśnią
  • szarlotka

1.30-2.00 ŚNIADANIE 1 porcja/os. 2 rodzaje do wyboru:

  • Golonka po bawarsku (pieczona w piwie)
  • golonka gotowana
  • szaszłyk (mięso drobiowe, cebula, boczek, pieczarki)
  • strogonof z kluseczkami francuskimi

Barszczyk czerwony
Pieczywo, musztarda, chrzan, kapusta kwaszona


Dodatkowo w sali weselnej polecamy:
Gicz wieprzową z kopytem pieczoną w ziołach i winie, podawana z dipami, serwowana przez kucharza ok. godziny 22.00 w cenie 380,00 zł za 1 sztukę, przy 2 szt. cena za szt. 350,00zł (1 szt. na ok. 30os.)

Możliwość domówienia:

Dzbanek soku, wody miner. 1L - 7,00 zł
Kawałek tortu 100g/ os. - 5,50 (okolicznościowy 6,50 zł)
Garmażerka - porcja - 8,00 zł
Łosoś w galarecie - 12,00 zł porcja
1 porcja tataru z dodatkami: żółtko, ogórek, cebula, olej, maggi - 12,00 zł
Sałatka warzywna - miseczka 300g - 16,00 zł
Sałatka grecka - puchar 500g - 35,00 zł
Dodatkowa porcja mięsa: 12,00 zł
Butelka szampana Dorato 0,75L - 30,00 zł
Butelka wina 0,75L od 30,00 zł
Plater zakąsek - ogórek kiszony, pieczarki marynowane, papryka konserwowa - 20 zł
Stół wiejski: kiełbasy suszone, kaszanka, smalec, ogórki kiszone, sałatka ziemniaczana - 300 zł

Noclegi:
Apartament dla Pary Młodej jest prezentem od Hotelu Zieliniec.
Pokoje dla Gości weselnych w cenie 110,00 zł pokój 2 os. (140,00 zł ze śniadaniami)
65,00 zł pokój 1os. (80,00 zł ze śniadaniem)

Informacje dodatkowe:
Możliwość wniesienia własnych napojów np. soków, wódki, wina, szampana oraz owoców (bez tzw. Korkowego).
Możemy przygotować menu także wg. Państwa wskazówek, również dla Gości wegetarian.
Ciasto pochodzi z cukierni Pokusa, z którą współpracujemy od wielu lat.
Wystrój sali: organza na stołach, wianki z bluszczu, świece, kwiaty w wazonikach, ozdobienie wejścia do lokalu, serwetki DUNI, kolorystyka do wyboru - k. 320zł, kompozycja kwiatowa np. na stół Pary Młodej lub hol, barek - 45,00 zł

Uwzględniając wielkość Sali polecamy zespół muzyczny do 3 os.

Płatność: wpłata przy zawarciu umowy - 1000 zł, pozostała kwota na 2 tygodnie przed uroczystością lub w 2 ratach: na 2 tygodnie przed uroczystością min 50% i pozostała po uroczystości, dnia następnego. Preferujemy rozliczenie gotówkowe.

Podanie ostatecznej liczby Gości oraz ustalenie menu na 2 tygodnie przed uroczystością.
Przyjęcie weselne trwa do godz. 3.30