Menu weselne
Menu weselne - propozycja 1
CENA: 150,00 zł / os
Danie główne
- zupa: rosół drobiowo-wołowy z makaronem
- mięsa 2,5 porcji na osobę - 5 do wyboru
- Szwajcar (drobiowy z serem żółtym)
- De Volleile (drobiowy z masłem i pietruszką)
- Zawijaniec z pieczarkami
- Filet z piersi kurczaka saute z grilla z sosem kurkowym
- Brizol z piersi indyka
- Kotlet hawajski (drobiowy panierowany z ananasem)
- Kotlet schabowy z pieczarkami
- Pieczeń z karkówki
- Zraziki wieprzowe tradycyjne
- Eskalopki w sosie z białego wina i por
- Camembert z żurawiną
Dodatki
- ziemniaki gotowane podawane z koperkiem,
- pyzy drożdżowe
- frytki
- surówki: z białej kapusty z marchewką
- marchewka z mandarynką
- buraczki
- warzywa na ciepło: mieszanka warzywna
Deser lodowy
- lody, owoce, bita śmietana
- kawa rozpuszczalna
Garmażerka
- podawana na lustrach - 2,5 porcji / os. - 5 do wyboru
- szynka ze szparagami
- szynka z jajkiem
- schab ze śliwką
- schab z masłem czosnkowym
- drobiowa roladka ze szpinakiem
- drobiowa roladka z marchewką
- galart drobiowy
- Pieczywo, masło
23.30 TORT, CIASTO, kawa po turecku
- Tort Weselny płonący, piętrowy na bitej śmietanie - 100g na os.(piętra w zależności od ilości osób)
- Smaki do wyboru: Śmietankowy (z malinami i bananami)
- Delicja (z brzoskwiniami)
- Pokusa (z truskawkami)
- Maestro (z konfiturą z czarnej porzeczki)
- Ciastka 1,5 szt/os:
- tortowe z galaretką,
- babeczki amaretto,
- ciastko czekoladowe
- sernik z wiśnią
- szarlotka
1.30 - 2.00 ŚNIADANIE
- 1 porcja/os. 2 rodzaje:
- golonka gotowana
- szaszłyk (mięso drobiowe, cebula, boczek, pieczarki)
- Barszczyk czerwony
- Pieczywo , musztarda, chrzan, kapusta kwaszona
Menu weselne - propozycja 2
CENA: 165,00 zł / os
Dodatkowo w sali weselnej polecamy:
- Gicz wieprzową z kopytem pieczoną w ziołach i winie, podawana z dipami, serwowana przez kucharza ok. godziny 22.00 w cenie 380,00 zł za 1 sztukę, przy 2 szt. cena za szt. 350,00zł (1 szt. na ok. 30os.)
Możliwość domówienia:
- Dzbanek soku, wody miner. 1L - 7,00 zł
- Kawałek tortu 100g/ os. - 5,50 (okolicznościowy 6,50 zł)
- Garmażerka - porcja - 8,00 zł
- Łosoś w galarecie - 12,00 zł porcja
- 1 porcja tataru z dodatkami: żółtko, ogórek, cebula, olej, maggi - 12,00 zł
- Sałatka warzywna - miseczka 300g - 16,00 zł
- Sałatka grecka - puchar 500g - 35,00 zł
- Dodatkowa porcja mięsa: 12,00 zł
- Butelka szampana Dorato 0,75L - 30,00 zł
- Butelka wina 0,75L od 30,00 zł
- Plater zakąsek - ogórek kiszony, pieczarki marynowane, papryka konserwowa - 20 zł
- Stół wiejski: kiełbasy suszone, kaszanka, smalec, ogórki kiszone, sałatka ziemniaczana - 300 zł
Noclegi:
- Apartament dla Pary Młodej jest prezentem od Hotelu Zieliniec.
- Pokoje dla Gości weselnych w cenie:
- 110,00 zł pokój 2 os. (140,00 zł ze śniadaniami)
- 65,00 zł pokój 1os. (80,00 zł ze śniadaniem)
Informacje dodatkowe:
Możliwość wniesienia własnych napojów np. soków, wódki, wina, szampana oraz owoców (bez tzw. Korkowego).
Możemy przygotować menu także wg. Państwa wskazówek, również dla Gości wegetarian.
Ciasto pochodzi z cukierni Pokusa, z którą współpracujemy od wielu lat.
Wystrój sali: organza na stołach, wianki z bluszczu, świece, kwiaty w wazonikach, ozdobienie wejścia do lokalu, serwetki DUNI, kolorystyka do wyboru - k. 320zł, kompozycja kwiatowa np. na stół Pary Młodej lub hol, barek - 45,00 zł
Uwzględniając wielkość Sali polecamy zespół muzyczny do 3 os.
Płatność: wpłata przy zawarciu umowy - 1000 zł, pozostała kwota na 2 tygodnie przed uroczystością lub w 2 ratach: na 2 tygodnie przed uroczystością min 50% i pozostała po uroczystości, dnia następnego. Preferujemy rozliczenie gotówkowe.
Podanie ostatecznej liczby Gości oraz ustalenie menu na 2 tygodnie przed uroczystością.
Przyjęcie weselne trwa do godz. 3.30