Menu weselne

Menu weselne - propozycja 1

CENA: 150,00 zł / os

Danie główne

  • zupa: rosół drobiowo-wołowy z makaronem
  • mięsa 2,5 porcji na osobę - 5 do wyboru
    • Szwajcar (drobiowy z serem żółtym)
    • De Volleile (drobiowy z masłem i pietruszką)
    • Zawijaniec z pieczarkami
    • Filet z piersi kurczaka saute z grilla z sosem kurkowym
    • Brizol z piersi indyka
    • Kotlet hawajski (drobiowy panierowany z ananasem)
    • Kotlet schabowy z pieczarkami
    • Pieczeń z karkówki
    • Zraziki wieprzowe tradycyjne
    • Eskalopki w sosie z białego wina i por
    • Camembert z żurawiną

Dodatki

  • ziemniaki gotowane podawane z koperkiem,
  • pyzy drożdżowe
  • frytki
  • surówki: z białej kapusty z marchewką
  • marchewka z mandarynką
  • buraczki
  • warzywa na ciepło: mieszanka warzywna

Deser lodowy

  • lody, owoce, bita śmietana
  • kawa rozpuszczalna

Garmażerka

  • podawana na lustrach - 2,5 porcji / os. - 5 do wyboru
    • szynka ze szparagami
    • szynka z jajkiem
    • schab ze śliwką
    • schab z masłem czosnkowym
    • drobiowa roladka ze szpinakiem
    • drobiowa roladka z marchewką
    • galart drobiowy
  • Pieczywo, masło

23.30 TORT, CIASTO, kawa po turecku

  • Tort Weselny płonący, piętrowy na bitej śmietanie - 100g na os.(piętra w zależności od ilości osób)  
    • Smaki do wyboru: Śmietankowy (z malinami i bananami)
    • Delicja (z brzoskwiniami)
    • Pokusa (z truskawkami) 
    • Maestro (z konfiturą z czarnej porzeczki)
  • Ciastka 1,5 szt/os:
    • tortowe z galaretką,
    • babeczki amaretto,
    • ciastko czekoladowe
    • sernik z wiśnią
    • szarlotka

1.30 - 2.00 ŚNIADANIE

  • 1 porcja/os. 2 rodzaje:
    • golonka gotowana
    • szaszłyk (mięso drobiowe, cebula, boczek, pieczarki)
  • Barszczyk czerwony
  • Pieczywo , musztarda, chrzan, kapusta kwaszona

Menu weselne - propozycja 2

CENA: 165,00 zł / os

Dodatkowo w sali weselnej polecamy:

  • Gicz wieprzową z kopytem pieczoną w ziołach i winie, podawana z dipami, serwowana przez kucharza ok. godziny 22.00 w cenie 380,00 zł za 1 sztukę, przy 2 szt. cena za szt. 350,00zł (1 szt. na ok. 30os.)

Możliwość domówienia:

  • Dzbanek soku, wody miner. 1L - 7,00 zł
  • Kawałek tortu 100g/ os. - 5,50 (okolicznościowy 6,50 zł) 
  • Garmażerka - porcja - 8,00 zł
  • Łosoś w galarecie - 12,00 zł porcja 
  • 1 porcja tataru z dodatkami: żółtko, ogórek, cebula, olej, maggi - 12,00 zł
  • Sałatka warzywna - miseczka 300g - 16,00 zł
  • Sałatka grecka - puchar 500g - 35,00 zł
  • Dodatkowa porcja mięsa: 12,00 zł
  • Butelka szampana Dorato 0,75L - 30,00 zł
  • Butelka wina 0,75L od 30,00 zł
  • Plater zakąsek - ogórek kiszony, pieczarki marynowane, papryka konserwowa - 20 zł
  • Stół wiejski: kiełbasy suszone, kaszanka, smalec, ogórki kiszone, sałatka ziemniaczana - 300 zł

Noclegi:

  • Apartament dla Pary Młodej jest prezentem od Hotelu Zieliniec.
  • Pokoje dla Gości weselnych w cenie:
    • 110,00 zł pokój 2 os. (140,00 zł ze śniadaniami)
    • 65,00 zł pokój 1os. (80,00 zł ze śniadaniem)

Informacje dodatkowe:

Możliwość wniesienia własnych napojów np. soków, wódki, wina, szampana oraz owoców (bez tzw. Korkowego).
Możemy przygotować menu także wg. Państwa wskazówek, również dla Gości wegetarian.
Ciasto pochodzi z cukierni Pokusa, z którą współpracujemy od wielu lat.
Wystrój sali: organza na stołach, wianki z bluszczu, świece, kwiaty w wazonikach, ozdobienie wejścia do lokalu, serwetki DUNI, kolorystyka do wyboru - k. 320zł, kompozycja kwiatowa np. na stół Pary Młodej lub hol, barek - 45,00 zł

Uwzględniając wielkość Sali polecamy zespół muzyczny do 3 os.

Płatność: wpłata przy zawarciu umowy - 1000 zł, pozostała kwota na 2 tygodnie przed uroczystością lub w 2 ratach: na 2 tygodnie przed uroczystością min 50% i pozostała po uroczystości, dnia następnego. Preferujemy rozliczenie gotówkowe.

Podanie ostatecznej liczby Gości oraz ustalenie menu na 2 tygodnie przed uroczystością.
Przyjęcie weselne trwa do godz. 3.30

Hotel Zieliniec ul. Sarnia 23
61-058 Poznań
tel. +48 61 870 91 66
kom. +48 504 128 137
e-mail: info@hotelzieliniec.pl